Tényleg Orbánra hasonlít Gyurcsány?

Abban biztosan, hogy egyikőjük sem a való világban él. Most igazolódott be, hogy Fletó tényleg Viktornak köszönhet mindent.

Sok minden történt a hosszú, forró nyárban, és sokáig hallgatott ez a blog. Nem azért, mert nem lett volna miről írni, sőt. Csak egyszerűen kapkodtam a fejemet, és ámultam a történéseken, mert egyszerűen hihetetlenek voltak. De nem hagyhatom, hogy a politika úgy folyjon el mellettem, hogy még csak meg sem próbálok egy kis kavicsot vetni belé.

És íme, eljött az idő, most, hogy Gyurcsány úgy gondolta, nagy beharangozással előkészített éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren. Éppen ott, amit néhány éve éppen miatta foglaltak el, és szartak, hugyoztak össze. De nem is a helyszín a lényeges.

Hanem maga az akció. Mert, hogy amikor ezt ő – vagy valamelyik tanácsadója – eldöntötte, egyszerűen nem vette figyelembe a való világ eseményeit. Nevezetesen azt, hogy egy ilyen akció akkor sikeres, ha az akciózó örvend némi népszerűségnek. És szimpátiát tud kelteni maga, és ebből adódóan az ügy iránt.

Hát, ez nem jött be, néhány nyugdíjastól, meg néhány ellendrukkertől eltekintve. De miért is? Gyurcsány azt hiszi, hogy őt elismerik, hogy számolnak vele, hogy rövidesen komoly tábora lesz. Egyszerűen nem lép ki a saját kis világából, ahol a hozzá kötődő és tőle függő párttársak ezt sulykolják az agyába. És ezért számára ez a valóság.

Éppúgy, mint Orbán, igaz, a miniszterelnöknél éez már sokkal súlyosabb fokozatot ért el. Szemrebbenés nélkül hamisítja a tényeket, állít mindenki által ismert valótlanságokat. Mert azt hiszi, ő ezeket valósággá tudja tenni, csak akarni kell, és elég, ha állandó harcban áll az ellenséggel. Ami lehet Gyurcsány, Bajnai, EU, IMF, tökmindegy.

Neki sincs sok kapcsolódása már a valósághoz, a különbség annyi, hogy Gyurcsánynak talán van még esélye, hogy ezzel szembesüljön. Figyelem, nem azt írtam, hogy hatalomra kerüljön, hanem rádöbbenjen a valós helyzetére. Orbánnak már nincs, ő már átköltözött az unortodox Mátrixba, ahonnan nincs visszatérés.

Össze van kötve kettőjük sorsa. Talán van, aki emlékszik rá, hogy a szocik annak idején – állítólag – a harcos, lendületes, karizmatikus Orbán ellen emelték fel, és állították ki Gyurcsányt. Fel is vette a harcot, győzött is, de bele is bukott. És ezzel vissza is adta a hatalmat Orbánnak. Tiszta sor, egyszer az egyik, egyszer a másik, van ilyen Unortodoxián kívül is.

De közeledik a vége. Már mindketten egy másik világban élnek, elszakadva a valóságtól, pretoriánusokkal véve körbe magukat, mint annak idején a késő római császárok. Elzárva a véresen komoly dolgoktól.

Gyurcsány szép lassan nevetségessé teszi magát, és nemsokára Orbánnak is ez lesz a sorsa. Már ez is lenne, ha nem ő irányítaná ezt az országot, és mindez nem lenne véresen komoly. Igazi shakespeare-i küzdelem. A tragikomédiák közül.

3 hozzászólás “Tényleg Orbánra hasonlít Gyurcsány?” bejegyzéshez

  1. Orbán annyira nevetséges, hogy 20-30 %-ot vernek rá hol a maszopra, hol a Jobbikra az időköziken. Se közel, se távol senki és semmi, ami akár csak fikarsznyira is veszélyeztetné a 2014-es győzelmüket, aztán a 2018-ast, a 2022-est …

  2. Nemtudomka szerintem nem a való világban él. Van egy demokráciát szűkítő, választási szabadságot korlátozó fideszes elképzelés. Van egy kemény, médiát megmozgató akció Gyurcsány részéről. Egy kétségbeesett, utolsó próbálkozás, hogy Magyarország megmaradjon az európai úton, a választási rendszere mindenkinek azonos esélyt nyújthasson. Látjuk, hogy ORBÁNÉK csak a hatalmuk további bebetonozásában dolgoznak. Nem azonos esélyt, csak a hatalmat akarják. No, ezt kell meg akadályozni !!!

  3. Óriási tévedés! Nem Gyurcsányt emelték fel a szocik, éppen fordítva történt! A balfék-semmirevaló mszp-sek köszönhetik őneki a 2006-os sikerüket. Semmirevaló árulók, akik ezt a kiváló embert hátbaszúrták.
    Gyurcsány a posztkommunista mszp-hez képest egy normális, európéer magyar politikus. Sőt, az egyetlen akire érdemes figyelni. Mesterházy, Vona és Schiffer csokorba kötve sem nőhetnek odáig, hogy megcsókolják a lába nyomát…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.