Miért jó, ha Gyurcsány belebukik a plágium-ügybe?

A jobboldal elégtételt vesz Schmitt kicsinálásáért, a baloldal megszabadul az őszödi rémtől. De ennél azért bonyolultabb a dolog.

Nem akarok azon elmélkedni, hogy mi a különbség egy kisdoktori disszertáció és egy főiskolai szakdolgozat között. Van különbség, de a lényeg ugyanaz. A plagizálás mindkét írásműnél bűn. És innen nézve sincs sok különbség. Gyurcsány valószínűleg könnyebben végezte el a főiskolát a többieknél, mert szerepe volt a KISZ-ben. Schmitt könnyebben kapta meg a doktori címet, mert tisztsége volt a MOB-ban, és különben is ismert ember volt. Hátszél és következmény mindkettőnél.

A különbségeket máshol kell keresni. Egyrészt Gyurcsánynál nem bizonyosodott be a plágium, ennek ellenére a jobboldal már tényként kezeli a dolgot, és ez átszivárgott a köztudatba is. Schmitt ügyét csak akkor hozta nyilvánosságra a HVG, amikor bizonyítékaik voltak, a jobboldal mégis túl sokáig védte őt. Gyurcsánytól azt követelik, bizonyítsa be, hogy nem plagizált, Schmittet arra biztatták, védje meg magát.

Kövér László szerint senkiházi tollforgató terroristák, akik nyilvánosságra hozták Schmitt plágiumát. A Hír Tv bizonyítatlan vádjait viszont tényként kezeli a jobboldal és annak sajtója.

Mi is jön le ebből? Egy jól szervezett karaktergyilkosság, ami nem is olyan ritka a mi kis politikai életünkben. Ha – tegyük fel -, Gyurcsány tisztázza magát, akkor is rajta ragad a bélyeg, Schmittet pedig valóságos Grál-lovaggá avatták a lemondása után. Persze, erről szól a politika, legalábbis az a része, amibe nem nagyon szeretünk beletekinteni. A machiavellizmus máig is élő eszme, alkalmazzák is rendesen. A cél szentesíti az eszközt, ugye.

A cél mindkét esetben ugyanaz volt. A célszemélyt el kell tüntetni a politikából. Schmittnél valamennyire sikerült, de ő azért ott lesz a háttérben, a MOB-nál megtartotta tisztségét. Gyurcsány teljesen ki akarják golyózni, ha ügyesek, vagy ha Gyurcsány bénáskodik, sikerül is. De menjünk vissza a hasonlóságokhoz. Elképesztő, mennyire hasonlítanak Gyurcsány reakciói Schmittéhez. Tagadás, értetlenség, fenyegetőzés. És lehet, hogy ezért lesz hasonló a sorsuk.

De ha már a célokat említettük, próbáljuk megnézni, mi lehetett az ok. Schmittnél nem kellett karaktergyilkosság, megtette azt ő maga. Az évtizedeken át tartó simulékonysággal, a színek változásával, a lojalitás magas fokával. De ez még elment volna, viszont a sorozatos „álamfői” bakik, és az aláírógép szerepének vállalása miatt kellett eltávolítani.

Azt valószínűleg senki sem gondolta azonban, hogy milyen lavinát indít el a dolog, pedig a jobboldal bosszúvágya érzékelhető volt. Elsőre az nem világos, miért éppen Gyurcsány. Hiszen nincs komoly pozíciója, egy, a mérésekben alig megjelenő párt vezetője, akinél az is kétséges, bejut-e 2014-ben a parlamentbe. De sokak, és valószínűleg a Fidesz-vezérkar (OV) szemében is, ő az igazi ellenség, a baloldal vezéregyénisége, akinek ahhoz is volt mersze, hogy nem csupán egy tévévitában, de egy választáson is legyőzze Orbánt. Úgy érzik, ha ő eltűnik, akkor minden sima, és kellemes lesz.

Tegyük hozzá, azért Gyurcsány is magas labdákat dobott fel. Nem is annyira a suta és elhibázott védekezésére gondolok, hanem arra, hogy korábban is sikerült már negatív képet mutatni magáról, ami ha a saját híveket nem is bizonytalanítja el, de az ellenfél kezében gyilkos fegyver lehet. És az ő kiiktatásával több célt is elérnek. Megszabadulnak az ősellenségtől, bebizonyítják, hogy a másik oldalon is vannak plagizálók, és megint csak el tudnak mondani mindenféle negatív dolgot a baloldalról.

És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 

 

27 hozzászólás “Miért jó, ha Gyurcsány belebukik a plágium-ügybe?” bejegyzéshez

 1. Most már utálom a híreket, mert mindig Gyurcsány-dolgozatával kezdik a híreket. Tovább kéne már lépni, foglalkozzanak a francia elnökválasztással inkább, mert ismét szocialisták nyertek.
  Csak a Gyurcsány-hírekből áll a hírismétlés, unalmas a hírcsokor.
  Azzal kéne foglalkozni, hogy Schmitt ne kapjon 4. luxuslakást, amikor az egyik rezidenciájában albérlői vannak…micsoda dolog ez?
  A hírstábokat kár fenntartani, mert nem tudnak újabb híreket nyújtani a hallgatóknak-nézőknek. A hírek ismétlések már nagyon unalmasak, váltani kéne már! A reklámokról meg már nem is beszélve. – szupermen –

 2. Ne felejtsünk el gratulálni és megbarátkozni az új francia elnökkel, mert ha jól láttam, csak a “mi” gratulációnk hiányzik!
  Sárközy úr sokat emlegetett magyarsága ellenére letojt bennünket, sőt, kiemelten rosszul kezelte a magyarokat…!!!
  Ennél már csak jobb lehet a kapcsolatunk és ajánlom, szaladjunk elébe, ne aludjunk rá túl sokat!
  Felejtsük el a pártállási ellentéteket, és ne Magyarország legyen az, aki elszalasztja a jövő emberével való kapcsolatfelvételt!
  Sürgős!!!!!!!
  Reméljük, hogy a románokhoz hasonlóan, megteremtik vezetőink a rendkívül szoros és baráti kapcsolatokat a franciákkal. Úgy legyen! – sürgős! –

 3. Egyetértek azzal a beírással, hogy minden hírkezdések Gyurcsány-szakdolgozatával indulnak.
  Ez az eset teljesen más, mint Schmitté volt – államfőként.
  Röhej, hogy más hírek nem léteznek, és a francia szocialista államfő megválasztása sem volt fontosabb hír, inkább a Gyurcsány-dolgozata volt fontosabb…
  Miért kéne neki lemondania, miről, hisz nem min.elnök és nem államfő. /csak a pártjának az elnöke/
  A Hír TV már teljesen hiteltelenné vált ezzel a sok szakdolgozat-üggyel, már oda sem kapcsolunk, mert erőlködés az egész hírösszefoglalójuk. Abba kellene hagyni már ezt az agyonnyúzott témát…
  Ami hírekkel kéne foglalkozni, azzal nem foglalkoznak: nevetséges az egész! (obligon kívüli)

 4. …………..és ne GYF szakdolgozatáról.
  Mindenki tudja, hogy 1989 eltőt másképp mentek a dolgok, ne hasonlítsuk a mai viszonyokhoz az esetet.
  Mindenki tudja, hogy a piros könyvesek más kategóriába tartoztak és nekik egyszerűbb volt dolgokat elérni, mint kívül állónak. /én kívül álló vagyok/
  De már az olyan embereket sem zavart, akik kívülről nézték az efféle kivételezéseket, mert valahogy belénk ivódott, hogy nekik többet szabad, mint nem piros könyveseknek…nem is zavart már bennünket, ez a nagy helyzet.
  Így, utólag meg már érvényét vesztette, s így meg éppen nem érdekel, mi volt a múltban, ki, hogy szerezte meg ezt-azt.
  Véleményem szerint már abba kéne hagyni az egész GYF dolgozat ügyet, mert semmi értelme nincsen, csak a csatornák lejáratják magukat.
  INKÁBB AZ IMF-RŐL SZÓLJANAK A HÍREK, MERT AZ EMBEREKET AZ ÉRDEKLI INKÁBB, HOGY LESZ-E HITEL, AMIBŐL – VALAHOGY – MEGTUDNÁNK ÉLNI, EZZEL KAPCSOLATOSAN ADJANAK RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁST, S A HÍREK ERRŐL SZÓLJANAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- ennyi –

 5. Az egyik történész nyilatkozott ez ügyben, s elmondta, miért jó vajon a Fidesznek, hogy most ennyire rányomultak GYF szakdolgozatára? Miért lenne jó a Fidesznek, ha GYF eltakarodna a nyilvánosság elől? Csak nem fél OV tőle – nyilatkozta a történész!
  Hisz, köztudott, hogy GYF már nem térhet vissza úgy a politikába, mint ahogy korábban volt, és azzal is tisztában van mindenki, hogy soha sem lesz miniszterelnök…
  Akkor miért e nagy rosszindulat, vele szemben? Csak nem fél valaki tőle, hogy valamit “kiejt” a szájából?
  Valóban érdekes és egyben sajnálatos, mert az emberek tudják, hogy ez nem Schmitt-féle ügy…nem államfő, mint ahogy ő volt és a dolgozatát “kinyírták”, s vele együtt őt is.
  De GYF-et nincs miből kinyírni, mert nincs beosztása, csak egy kis DK elnököcske – nyilatkozta a történész úr, s igaza van!

 6. ………….el kellene küldeni azért, mert nem tudnak más híreket összerakni, mint csak a fenti üggyel kezdenek, foglalkoznak, nem mással.
  Az ilyen híreket a végére kéne tenni, nem a hírvezető műsor elejére tenni.
  Ha pedig nem értik a munkájukat, meneszteni kellene őket, vannak rátermettebb, fiatalabb generáció is, akik az utcán várják, hogy munkába tudjanak állni diplomájukkal. – pedagógus –

 7. Schmittből nem lett Grál-lovag. Ez hülyeség. Szószerint az egész világ előtt megszégyenülve osont ki a Parlamentből. Nincs olyan tette állmfőként, amire büszke lehetne, és a plágium végkép lenullázta. Valószínű Gyurcsány is csalt. De. Itt még senki nem bizonyított semmit, nem készült ezer oldalas tanulmány, sőt még egy oldalas sem. Abban biztos vagyok, hogy újságírók, pártaktivisták tucatjai kutatják a főiskolák, egyetemek könyvtárait, ki lehet a következő. Ez viszont pozitív, egy kicsit tisztul a térkép. Az is tanulság, Orbán Viktor dolgozatát megismerve, a faszi már eleve őrült volt, bár zseni. Sajnos zsenialitásának köszönhetően a sírba rántja az ország jövőjét.

 8. Egy tipp. A Nyugat.hu feltérképezhetné, vagy csak simán megkérhetné a városi képviselőket tegyék fel az internetre főiskolai, egyetemi szakdolgozataikat. Már akinek van. Attól félek döbbenetes élmény lenne.

 9. Unalmas az egész politika, nevetséges, hogy én vállalkozóként mindent megteszek, hogy előbbre jussak, a fél ország meg ezeken a plágiumügyeken lovagol. Elküldeni az összes politikust munkatáborba és mindjárt rend lesz itt!

 10. Meg kell dicsérni a Fideszt és pláne Orbán Viktort. Tökéletesre fejlesztették ki az úgynevezett “elterő hadmüveletet.” Az emberek mindenről beszéljenek csak arról a borzalomról ne amit most jelenleg ők müvelnek. Sorolhatnám az egészségügyön keresztül, a mostani földek lenyúlásán át az épitkezéseken keresztül a kiméletlen adóterhekig. A jogállamiságot már nem is érdemes említeni. Az 50-es évek propagandájával egész nap a Gyurcsány szakdolgozatáról kell beszélni, amit egyébként ellopott valaki. Nem véletlenül kap több milliárdot a köztévé, Hír tévé, onkormányzati pénzekből és Fidesz közeli cégektől.Kíváncsi vagyok, talán még megérem mi lesz ennek a vége…

 11. Rettenetesen félreérted haver a beírásokat. Itt most nem baloldali beírókról és egyebekről van szó, hanem arról, hogy jelenleg nincs mit összehasonlítani valamivel! Az egyik példányt a másikkal, mert valaki “eltulajdonította!” – erről szól a történet… nem baloldali, jobboldali írásokról van szó.
  Nem a baloldaliságról van szó és arról, hogy szeretett volt elnökükről beszélünk, hanem emberségről – jelen esetben -.
  Olyan híreket is olvastunk, hogy kinyírták Schmittet a dolgozatával együtt, akkor talán “mi” örültünk jobban, mint te, haver!? Ha már így ketté választod a dolgokat, és Schmitt államfő volt, Magyarország első embere – a buta helyesírásával -, de GYF most semmi pozíciót nem tölt be. /csak egy DK elnöke – ami nem tartozik ide/
  Reméljük, értjük egymást, Szasza – 28! (diplomás)

 12. Néznénk nagyot, ha ezt kötelezővé tennék a Házban.
  1989 előtt, a diktatúrában másképp mentek a dolgok, más világ volt, mint most! De nem doktorátusi Dr-i címről van szó GYF dolgozatában, mint Schmitt esetében volt, hanem sokkal egyszerűbb dologról van szó.
  Ha a Fideszben tevékenykedő, volt Mszmp-s képviselők dolgozatait is, ha kikérnénk, sokan meglepődnének… Erről ennyit…

 13. Azzal is kéne foglalkozni a mindenkori hírekben, hogy Schmitt kéri az állami rezidenciáját, mert – szegénynek – nincs hol laknia, mint mondta: ami jár az jár, ami nem jár, az nem jár!
  Az egyik rezidenciájában pedig külföldi bérlők vannak, nem nyújtotta be vagyonnyilatkozatát, nem böngészik – a hírek szerint – a vagyonát, stb.
  Elég baj ez, mert így az emberek csak még nagyobb utálattal vannak iránta. Egy közt. elnöknek magának kellene javasolnia, hogy ennyi rezidencia mellett, nem igényli az újabb állami lakást, stb.
  Mohó emberke és unszimpatikus, buta: az emberek nem szerették!

 14. Csatlakozunk Béla bácsihoz. Ezek fent azt hiszik, hogy itt mindenkiből hülyét lehet csinálni úgy, hogy gyenge, wc-pletykákkal elterelik a nép figyelmét, a lényegről!
  Szégyellje magát a kormány és a médiumok, hogy azt hiszik, hogy azonos a magyar néppel az elbutult csőlakó, a semmirekellő cigány-armada, és a tanulatlan, iszákos emberekkel.
  Nem gondolnak arra, hogy van még egy “alvó réteg”, amelyik még valóban él, és várja a változásokat! Az értelmes középosztály, jegyzi a kormány megalázó viselkedését és nem felejt!
  Áder János közt. elnökben komoly embert feltételezünk, és személyesen csak ő benne, hiszen már mindenki megmutatta eddig kétszínűségét, csalárdságát!
  Kérjük, legyen szigorú Áder János úr magával szemben és puritán, és ugyanezt követelje meg az Országháztól és a néptől is!
  Elég a gyáva parlamenti viselkedésből, az “ál-magyarkodásból”.
  Áder úr keresse a középosztályt és nem fog csalódni…Atyai szigort kérünk tőle! (dunántúliak)

 15. A történelemkönyvbe helyezzék már be a II. világháborút /az összes emlékeikkel/ , az 1956-os kétes eseményeit (ügynök-listát), de még a Gyurcsány-korszak eseményeit, mert nem kíváncsi rá senki.
  Komoly híreket várunk és nem ilyen dolgokat!
  A vezetőink örökké tanulnak a múlt tévelygéseiből, csak arra nem gondol senki, hogy nekünk erre már nincs időnk….az idő megy, az idő pénz, stb.
  ELSZÁLL AZ ÉLET, ÉS ÖNÖK MÉG MINDIG CSAK TANULNAK A MÚLTBÓL, TANULNAK, TANULNAK…
  Kérdezzék meg a szomszéd országoktól, pl. a szlovákoktól, mert előbbre jár Ausztria, Szlovákia, Ficóval az élen, Horvátország a háborúiból kikeveredve, stb. (Szlovákia Euróval fizet…)
  Menesszük a drága képviselő-gárdát és jegyzeteljünk ingyen, a körülöttünk lévő országok működéséből, rátermettségéről!!!
  – – –

 16. ……………………előttem szólóval.
  Elszáll az élet, eliramlik az élet és nem történik, nem történt semmi jó a kormányoldalakról.
  A nép csak szenved és még többet vetnek ki rájuk. /sárgacsekk-adó, telefonadó, stb./
  Az IMF-ről most keveset hallunk, pedig jó volna, ha mielőbb felvennénk, mert kerülget bennünket az államcsőd, mint a görögöket…

 17. Gyurcsány nem államfő, mint Schmitt volt – lényeges különbség, és nem Dr-i címről szól a történet…
  Szerintem a “sógort” a Hír-tv-sek megvették, és most esik-kel, nem tudja mitévő legyen… /ezt a vak is látja/
  Sakk-matt helyzet alakult ki…

 18. Jaj, balosok!

  Bezzeg mikor Pali bácsi ment a tv-ben, akkor szerettetek csámcsogni. Nem sírtatok nemzetközi hírek és IMF tárgyalás beszámolók után. Most hogy már a böszme istenetek van a terítéken, sipákoltok. Szánalmasabbak vagytok, mint a Fidesz-tábor.

 19. És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 20. Mer egy náci pártállámban egy nácinak mindent szabad. Gyurcsány azér szálka a (szél)jobb szemében mert ő testesíti meg a becsületes, hiteles, tisztességes, őszinte és demokratikus politikust. És nem csak az de annak is látszik. A tetejébe még okos is. Na ezér van kisebbségi érzése mellette ovi fan pucuskának hát megpróbájja likvidálni a politikai ellenfelét akit tiszta küzdelemben nem tud legyőzni.

 21. És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 22. És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 23. És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 24. Mer egy náci pártállámban egy nácinak mindent szabad. Gyurcsány azér szálka a (szél)jobb szemében mert ő testesíti meg a becsületes, hiteles, tisztességes, őszinte és demokratikus politikust. És nem csak az de annak is látszik. A tetejébe még okos is. Na ezér van kisebbségi érzése mellette ovi fan pucuskának hát megpróbájja likvidálni a politikai ellenfelét akit tiszta küzdelemben nem tud legyőzni.

 25. És, hogy a baloldalnak miért lenne jó, ha Gyurcsány eltűnne? Megszabadulnának az őszödi rémtől, és láthatóan az MSZP arra számít, hogy a DK-sok visszatérnek és visszahozzák azt a 3 százaléknyi potenciális szavazót is, akit elvittek. Nem tudom, megfordult-e Gyurcsány fejében a távozás gondolata. De nem tartom valószínűnek, hiszen ezzel azoknak kedveznek, akik őt a pokolba kívánják. Jobb- és baloldalról egyaránt.

 26. Mer egy náci pártállámban egy nácinak mindent szabad. Gyurcsány azér szálka a (szél)jobb szemében mert ő testesíti meg a becsületes, hiteles, tisztességes, őszinte és demokratikus politikust. És nem csak az de annak is látszik. A tetejébe még okos is. Na ezér van kisebbségi érzése mellette ovi fan pucuskának hát megpróbájja likvidálni a politikai ellenfelét akit tiszta küzdelemben nem tud legyőzni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.