Saját tengelyünk körül forgunk

Nem tudom, észrevette-e valaki, milyen freudi elszólás hagyta el miniszterelnökünk ajkait a szokásos tusványosi szeánszon.

Nekünk a saját tengelyünk körül kell forognunk – mondta, és keményen odaszólogatott a hanyatló Nyugatnak, akiknek süllyedő hajójának zátonyától mi már távolodunk.Költői kép, de nézzük csak, mit is jelent ez a forgolódás. Elsősorban azt, hogy hagyjuk a fenébe a nyugati világhoz csatlakozást, nézzünk körül keleten. Most, ugye, Kína felé kacsintgatunk, de mi lesz, ha a kínaiak ígérethalmaza lufinak bizonyul és kipukkan, mint történt ez Lengyelország esetében, és Putyinék is összevonják a szemöldöküket.

Persze, van még két földrajzi irány, fordulhatunk északra és délre. De észak felé már nem sok minden van, hacsak nem a ma is jóléti államként működő országok, akik nem nagyon akarják tudomásul venni, hogy Orbán szerint vége a jóléti társadalmaknak. Persze, ők is kénytelenek takarékoskodni, de szó nincs arról, hogy feladják az évtizedeken át bevált szisztémákat.

Fordulhatunk délre is, de arra a Balkán van, Szerbia, Albánia, kicsit arrébb a csődbe került Görögország, majd Afrika, amelyhez azért nem lenne szerencsés nagyon hasonlítani. És itt az afrikai gazdasági, szociális, társadalmi állapotokra utalok elsősorban.

De ne is menjünk bele ilyen mélyen, hiszen Orbán szavai csupán kommunikációs fogások, lényegük, hogy beleverjék az emberek fejébe a miheztartást, mennyire függetlenek, vagyunk, és mennyire jó úton haladunk.

Pedig a háttérben éppen az ellenkezője van. Miniszterelnökünk úgy viselkedik, mint egy kiskölök az oviban. Ha az egyik fiú nem adja oda a kisautóját, elmegy a másikhoz, ha onnan is elzavarják, keres egy harmadikat. De előbb-utóbb elfogy a kiscsoport, és egyedül ácsorog majd a szoba sarkában.

Nem tudom, észreveszi-e valaki, hogy itt a saját tengely nem mást jelent, mint magát Orbán Viktort. Aki mindig arra fordul, ahonnan remél valamit, és távolodik onnan, ahol nem adnak neki kisautót. Ezt a pályát nagyon könnyen le lehet írni abból, ahogyan saját pártját jellemezte az elmúlt húsz évben: radikális liberális, baloldali liberális, nemzeti liberális, jobboldali, nemzeti, konzervatív, polgári, a zemberek pártja, új többség, centrális erő, szabadságharcos csapat.

Már csak az élcsapat és a munka hada kifejezés hiányzik, és lassan körbeér. Nem tudom, mi lesz akkor.

27 hozzászólás “Saját tengelyünk körül forgunk” bejegyzéshez

 1. Nevetséges erőlködés. Orbán kurvára nem erről beszélt. A hülye ballibsi, bukott mszp-szdsz csinovnyikok csak had siránkozzanak a szélsőliberális, nyugati bankokrácia bukásán. A komcsik bukása után ez volt az utolsó mentsváruk. Imádkozzatok Leninhez, hogy a Fidesz még sokáig maradjon, mert ami utána jön, azt nem teszitek zsebre.

 2. Buta helybeli, te még orbánnál is ostobább vagy
  Menj, és sz*pd le a kínaiakat, akik mivel már orbán haverjai, már nem is komcsik, sőt, még talán rokonaink is…

 3. ilyen beszédek nagy kárt okoz a magyar népnek. nincs értelme a kettős beszédnek a magyarok hitele 00. oszt jonapot

  1. Oszt’jó napot sem lesz! Tudod, csak Szájer mondását idézem ” szarháziak” !
   Holnaptól a benzin megint emelkedik!” Előttünk a feladat,mögöttünk a kormány
   ” ……

 4. Ez ám a színvonal baloskáim. Gratulálok, még több ilyen írást a nyugatra. Czeglédy úgy is fizeti… még egy darabig.

 5. Színvonal: ki kérte, hogy olvasd?
  Szard le, ha nem érdekel. Én sem olvasok magyarnemzetet mert mosléknak tartom. Azt meg a Vityátok fizeti az állami cégek hirdetéseiből. Legalább a saját pénzét adná, de a milyenket adja.

 6. Húúú basszad meg! Ki a faszt érdekel a Vitya? Te pofázol saját pénzről? Hát ez az egész rohadt mszp-szdsz korrupt szarság miről szólt eddig? Saját pénz? Mindent elloptatok, elsikkasztottatok és elprivatizáltatok. Még ez a vidéki ötödvonalbeli mszp csaba is sikkasztásért kapott. Miről beszélsz te lopós komcsi, mi?

 7. Színvonal: az általad csabázott Czeglédy nekem úgy tűnik él nyugodtan, és nem idegesíti magát az olyan hülyéken, mint te
  Sikkasztott, nem sikkasztott, kit érdekel, valszeg irigy vagy rá vagy szerelmes vagy belé, azért foglalkozol vele annyit

 8. figyeljetek emberek ha van egy kis eszetek viktor átbasz bennetek lesz nektek sok szar meg minden jo és mehettek a picsába magyarok

 9. Viktor üzeni,ha ilyeneket írogattok,jön, és add egy-két taslit,vagy kokit,vagy sallert ! “Kobász” nem lesz,az tuti !De ha így megy,a Nap se fog sütni ! Marad a harc,fülkeforradalmárok létszáma meg csak csökken és csökken!
  Idáig jutottatok,ennyire telik a tudásotokból. Hajrá Nyugat !
  Mirigy ! Majdnem mindenben Veled értek egyet!
  dr. Czeglédy Csaba folytassa csak, így tovább! Hajrá Hali ! :)))

 10. Viktor üzeni,ha ilyeneket írogattok,jön, és add egy-két taslit,vagy kokit,vagy sallert !” Kobász nem lesz,az tuti !De ha így megy,a Nap se fog sütni ! Marad a harc,fülkeforradalmárok létszáma meg csak csökken és csökken!
  Idáig jutottatok,ennyire telik a tudásotokból. Hajrá Nyugat !
  Mirigy ! Majdnem mindenben Veled értek egyet!
  dr. Czeglédy Csaba folytassa csak, így tovább! Hajrá Hali ! :)))

 11. durvák vagytok ti magyarok . megyek a picsába amerikába ti meg csak dugjátok egymást , osszevesztek minden szomszéddal majd leszarnak benneteket . űdv. c. győngyi

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.