Szobrot Szilvásynak!

Mosom kezeimet...Nem tudom, hogyan engedhetnek ki egy kémkedéssel gyanúsított akárkit a fogdából. Ha már szóba került, hogy kémkedett, akkor vasba vele, és irány a várbörtön, hadd gondolkodjon el azon, mit tett.

Persze, van magyarázat. Most már biztos, hogy Szilvásy kettős ügynök.

Mert gondoljunk csak bele, mikor kerül szabadlábra egy kém, aki lebukott. Akkor, ha sikerül átfordítani, és ettől kezdve azoknak kémkedik, akik ellen addig. És fordítva.

A jólértesült sajtó megírta, hogy Szilvásy titokminiszterként egy orosz érdekeltségű céget bízott meg azzal, hogy a Fidesz embereit elzárják a titkosszolgálati információktól. Úgy tűnik, némi sikerrel, különben nem lenne ez az egész hajcihő, gondolhatjuk naivan.

De ha kiengedték, akkor valószínűleg ráállt arra, hogy ezentúl az MSZP embereit kell eltávolítani a secretworld közeléből. És ha eddig is sikeresen működött, miért ne tenné ezentúl is.

Képzeljük el, hogy a következő választáson egy harmadik párt kerül hatalomra, és ők is megbízzák a feladattal Szilvásyt, miután jól megsétáltatták a közelisajtó kamerái előtt. És képzeljük el, hogy akkor is sikerrel jár majd.

Mi lesz ennek a vége? Még a végén eltűnnek a titkosszolgálatok mellől, környékéről a pártemberek, és maradnak azok, akiknek csak a szakmai munka, a szolgálat fontos.

Előbb-utóbb szobrot kap ez a Szilvásy…