Magyarok, lengyelek, franciák – Jó barátok közt

Igazi internacionalista hangulat lesz március 15-én a fővárosban. A kormány mellett lengyelek, ellene franciák fognak tüntetni. A szélsőjobb meg verekedni akar.

A fene sem érti már ezt a nagy nekibuzdulást. Mert nem elég, ha a kormány és az ellenzék saját szimpatizánsait utcára szólítja, itt bizony már elkél a külföldi segítség is. Nem bíznak talán magukban? Mire fel ez az internacionalizmus, amit a jobboldal egyébként az ördögtől való baloldali-liberális, nemzetáruló csökevénynek tart? Pedig könnyű kitalálni az okokat, és könnyen lehet, hogy egymást erősíti a két nagy ötlet.

A kormány melletti tüntetésre érkező lengyeleket az a Gazeta Polska nevű újság szervezi, amit a Bencsik-féle Magyar Demokrata testvérlapjának tartanak. A február eleji kormánypárti felvonulásnak Bencsik az egyik főszervezője volt. A dolog lényege egyébként az lehet, hogy megmutassák, a sok külföldi kritika ellenére a kormánynak vannak támogatói Európában, ráadásul Lengyelország a nagyok közé tartozik.

De jönnek kormányellenes tüntetők is, mégpedig Franciaországból, hogy megmutassák, a kormányt kritizálóknak is vannak külföldi szimpatizánsaik. Őket a Libération című francia baloldali lapban toborozzák francia értelmiségiek, köztük Daniel Cohn-Bendit, aki az EP-ben a legkeményebben osztotta Orbán Viktort, már kétszer is.

Szóval, lesz itt nemzetközi összefogás bőven a magyarságért, mondjuk nem meglepő, hogy mindkét oldal kritizálja a másikat, amiért külföldiekkel akar erősíteni a nagy felvonulós, zászlólengetéses show-ban.

Ezen azért még lehet vigyorogni, hiszen saját maguk alatt vágják a faágat. Azon viszont már kevésbé, hogy a szélsőjobb, pontosabban a Betyársereg nevű alakulat viperás támadásokra készül a Milla tüntetés résztvevői ellen. Arra buzdítják tagjaikat és szimpatizánsaikat, hogy kis csoportokban támadjanak a Milla tüntetésre, verjenek le mindenkit, akit egy perc alatt lehet, aztán tűnjenek el. Mindezt az egyik közösségi portálon népszerűsítik.

A Milla persze rendőrségi feljelentést tett a fenyegetés miatt, de szerintem a betyárok azt akarják elérni, hogy minél kevesebben menjenek ki a kormány ellen tüntetgetni.

Ha végiggondoljuk a fentieket, azért elkeserítő, hogy hol tartunk ma. Ma már úgy megy minden, mint a bandaháborúkban. Megküzdenek a területért, erőt mutatnak, külső segítséget hívnak.

Mi meg tátott szájjal csodálkozunk, mivé lett nemzeti ünnepünk, mennyire nem arról szól a dolog, amiről kellene. Csak egy dolog vígasztal. Könnyen lehet, hogy a lengyelek és a franciák a végén jót söröznek együtt, aztán hazamennek.

Mi meg itt maradunk.

9 hozzászólás “Magyarok, lengyelek, franciák – Jó barátok közt” bejegyzéshez

 1. nemtudomki!

  Ha olyan messze laknál, mint amennyi baromságot írtál, akkor soha nem érnél haza! A betyársereget hogyan sikerült szélsőjobboldaliként aposztrofálni?…amikor a hülye okoskodik, az a gond…

 2. Ekkora hülyeségeket össze hordani! A Betyársereg azt akarja elérni, hogy minél kevesebben tüntessenek a kormány ellen? Mi ez a hülyeség?

 3. Az Operaháznál én csak a tolvaj MSZP-s képviselőket láttam, amint valamit éppen elégetnek.

  Gyerekek, vegyétek már észre, VÉGE!

  A Fővárosban már ki sem meri dugni a pofáját a rabló, szocialista bagázs. Esztergomban “ünnepelnek”, beszarok…

  És kit érdekel a belabacsik ajvékolása? Meg kell nézni az emberek pártpreferenciáját 2012-ben. Mindent agyonnyom a jobboldal. Mehettek Brüsszelbe sírdogálni, meg árulkodni. Hazaáruló mocskok…

 4. Kedves “DRUSZÁM”!
  Köszönöm megtisztelő válaszát és, hogy gyereknek tetszett nevezni. Őszintén hizelgő ez számomra. Higyje el nagyon nem jó érzés megöregedni. Bár elég öreg vagyok nem tudom mit jelent, hogy “ajvékolás”, csak sejtem, de ez végül is mindegy, legyen az én problémám. Viszont fogadja el bocsánatkérésemet, hogy “ajvékolni” mertem. Igaza van 2012-ben az embereknek jobb élete van mint négy éve. Minden nagyon jó, mindennel megvannak elégedve. Nem is értem, hogy ezek a rohadékok miért mennek árulkodni Brüsszelbe. Rohadt hazaáruló mocskok – ezzel is egyetértek. Én hülyen még majdnem azt akartam írni, hogy valami hazaáruló mocsok 2006-ban arra kérték Európát, hogy azonnal vonjanak meg minden támogatást az akkori magyar kormánytól, a hazától. Ennek a mocsoknak a nevét le sem írom…

 5. Kedves “DRUSZÁM!”
  Ahogy ezt az egy sorát olvasom bizony félelem lett urrá rajtam. Lesz még rosszabb? Aranyos polgártársam, hát erről beszélek én is, bizony lesz még ennél is sokkal rosszabb. Ami pedig rettenetes érzés, ahogy Ön írta – “nekünk”. Pici megnyugvás, hogy Önnek jóvilága van ebben a rendszerben. Gratulálok! Ami pedig az “álbélát” illeti, Ön biztos, hogy Béla, én pedig Várnai Béla 65 éves nyugdijas vagyok – sajnos! Szegény szüleink, ha tudták volna, hogy egyszer még szégyelni kell a nevünket, de hát most ilyen időket élünk és ahogy Ön mondta:”lesz ez még rosszabb!” Köszönöm!

 6. Na de Várnai elvtárs! Hát mondtuk mi magának valaha is, hogy bármiféle bántódása lesz?

  Higgye el, egy napon majd kérünk magától valamit.

  Péntek este a szokott helyen várunk.

  Üdv: régi elvtársaid

 7. Kedves DRUSZÁM!
  Nagyon Tisztelem, mert Önnel lehet normális hangnemben, kulturáltan levelezni. Most, hogy így lebuktam, nemcsak elvtárs voltam, hanem munkásőr, kisdobos, üttörő, KISZ-tag, ifju gárda, munkahelyi párttitkár, szakszervezeti bizalmi, népfrontos bizalmi, és csak Önnek, de nem elmondani senkinek, III/III-as besúgó is. Kérem bocsássanak meg ezért. Kérni tőlem? Mit? A nyugdijamat? Másom nincs. Hát ha a szükség úgy hozza és a napirend elötti törvény, akkor természetesen azonnal átadom, ahogy a postás megérkezik, 22-én. Köszönöm a péntek esti meghívást, természetesen ott leszek, kérem várjanak rám, bár mindig ügyeltem a pontosságra. Elvtársi üdvözlettel: Várnai Béla elvtárs.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.