Amíg a Tóth Csaba-féléktől nem szabadul meg az MSZP…

…addig nem tudják lemosni magukról a korrupció, a mutyizás vádját. Tóth korábban Szombathelyen is vitézkedett, most megint felbukkant.

A legújabb hír Tóth Csabáról, hogy a zuglói MSZP-szervezet elnökeként nem fizette ki a szervezet honlapjának készítőit és működtetőit, inkább új honlapot indított, új emberekkel. A vádakra a HVG-nek azt mondta, nem is érti azokat, hiszen a honlapot társadalmi munkában készítették. Érdekes, hogy erről csak az érintettek nem tudtak.

De hogy érthető legyen a dolog, fel kell eleveníteni Tóth Csaba pályafutását. Vas megyében 2002-ben bukkant fel, 2004-ben megyei elnöknek is megválasztották. A szintén messziről érkezett Szabó Bálinttal közösen hirtelen felduzzasztották a pártszervezetek létszámát. Nem telt bele sok idő, kiderült, hogy a két csodatévő fiktív belépési nyilatkozatokat küldött a pártközpontnak, a valós belépésekért meg fizettek néhány ezer forintot. A kőszegi szervezet létszáma például rövid idő alatt 30-ról 500-ra nőtt, legalábbis papíron.

A Nyugat információi  szerint Tóth Csaba Hagyó Miklós köréhez tartozott, de kapcsolatba hozták a milliárdos Leisztinger Tamással is,  így a párton belül bőven volt hátszele akkoriban. A botrány kirobbanása után aztán Kiss Péter akkori kancelláriaminiszternek kellett keményen fellépnie, hogy Tóth és Szabó eltűnjön a megyéből.

Szabó Bálint (aki nem sokkal korábban még a Fidesznél próbálkozott, Szombathelyen is) el is tűnt, Tóth viszont nem sokkal később Zuglóban bukkant fel. Ott aztán, az előző ciklusban 500 milliót kasszírozott a kerületi önkormányzattól tanácsadóként, korábbi vasi irodavezetőjével, Menyhárt Bizsánnal közösen.

2010-ben egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indult Zuglóban, el is hasalt rendesen, ettől függetlenül megtartotta kerületi MSZP-elnöki pozícióját, és valószínűleg most is megtartja, a honlapos botrány után.

És nagyon úgy tűnik, Tóth Csaba hosszú pályafutásra rendezkedett be a szocialistáknál, egyes hírek szerint jó kapcsolatai vannak Mesterházy Attila pártelnökkel is.

Csak azt nem értem, miért nem kap valaki észbe a pártnál, a nagy átalakítási és megújulási roham közben. Mert amíg ilyen emberek lehetnek, nem hogy vezetői szinten, hanem szimpla párttagkönyv-tulajdonosként az MSZP-ben, addig minden átalakítási, megtisztulási, stb. – nevezhetjük bárminek – szándék eleve halálra van ítélve.

Egyszerűen érthetetlen. Hacsak abba bele nem gondolunk, hogy a nyolcévnyi kormányzás alatt éppen a második vonalba tartozó helyi nagyemberek fúrtak meg minden, normalizálódásra alkalmas tervet. Úgy tűnik, a tendencia nem változott.

16 hozzászólás “Amíg a Tóth Csaba-féléktől nem szabadul meg az MSZP…” bejegyzéshez

 1. Igen! Semmi egyéb probléma nincs az MSZP-ben, mint az, hogy nem csak a politikai ellenfeleikkel kell csatázniuk, hanem bizony a saját úgymond “párttársaikkal” is.
  Gyurcsány legalább tisztességes volt, kilépett és új pártot csinált!

  1. TISZ-TES-SÉ-GES?!??!??!

   Egy mindenek felett álló gentelman. Akárcsak a volt alpolgármesterünk a jogerős ítélettel.

   Könyörgök, legalább ne fényezzük a szart!

 2. ” Működésével az addig jó, ha harminc fős kőszegi szervezetbe közel 500 új tagot léptettek be. Tóth Csaba az újdonsült és nagy létszámú kőszegi tagsággal a háta mögött egyből megyei elnökhelyettes lett. Innen indult megerőszakolási botránnyal és roma tagtoborzási perekkel színesedett kétes vasi karrierje. (Azóta már sejteni lehet, miből telt Tóthnak és Szabónak a vesztegetési pénzre, miből fizethették ki a tömegesen belépő romákat. Állítólag egyesek aláírása 5000 forintot is megért).

  Tóth Csaba a botrányok hatására 2005 tavaszán kényszerült távozni a megyéből, akkor, amikor az akkori pártelnök, Hiller István teljes körű tisztújítást kezdeményezett. A fiktív belépési nyilatkozatokat gyártó Tóth azonban a botrányok dacára sem adta fel, a zuglói pártszervezetben landolt, ahol állítólag újra csak túlontúl aktív tagtoborzással kísérletezett “. Mi ezt nem tudjuk neki megbocsátani,hiszen minket is tönkre tett. Maradjon Zuglóban,vagy menjen Hagyóhoz.

  1. Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot
   idézet a szövegből

   Mi ezt nem tudjuk neki megbocsátani,hiszen minket is tönkre tett.

   köszönöm

 3. Kedves Burgum!
  Tökéletesen egyetértek Önnel, valóban “ne fényezzük a szart.” A mindenek felett álló, “gentelman” FIDESZ-es köztársasági elnökünk Snitt Pál ellopta más tudományos kutatási anyagát és sajátjaként bemutava doktori kinevezést szerzett. Ezzel szégyent hozva ránk, (ÖNRE) a magyar népre.
  Ez TISZ-TES-SÉ-GES?!??!??!

  Elöszörtalán a saját portán kellene söprögetni… Ez a történet rettenetes és gyalázatos, ne szépitsük. Sőt van pofája nem lemondani? Orbán tette oda, miért nem hivja azonnal vissza?

  Könyörgök, legalább ne fényezzük a szar!

 4. Kedves belabacsi65!

  Én nem fényeztem a szart, teljesen egyetértetek ebben Önnel!

  Szabó Gábor nyelvvizsgája is ide tartozik, Kaya Ibrahim és társai és az egész bagázs.
  Nekem könnyű a dolgom, ugyanis nincs portám. Én csak elszenvedője vagyok a szarok és az azt fényező táborok harcának 20 éve.

  Az én kommunistám nem olyan kommunista, az én spontán privatizáló komcsim meg mekkora nemzeti vállalkozó lett hirtelen.

  Anno azt gondoltam kikecmergünk a rendszerváltásból 2010-ig, de semmi nem változott. Amikor Hobo az alábbi számot írta, még nevettem rajta, gondoltam felnő egy új generáció, de ehelyett intézményesedett az erkölcstelenség és az elmebaj:

  Hobo: Vadaskert, 1996
  Der Medwe

  Az ősz polgármester elveszti a kedvét,
  Keresse mindenki az utolsó medvét,
  Végre összefognak mind az összes pártok,
  A nyugdíjasok, az anyák, és a szűzlányok.

  Rontást hozhat ránk, jajgatnak a kecskék,
  Adjuk túszúl Lacimacit, Micimedvét,
  A tévémaci sem vállal vele közösséget:
  Nem kell a mackósajt, együnk több zöldséget!

  Megint nyafog a nyúl, felszólal a róka:
  Ma bajban a haza, holnap Európa!
  Élő egyenesben mutatja az adás,
  Hogy lett a patkány pompás medvevadász!

  Látták a Mátrában, látták Balatonon,
  Látták a metróban, buszon, vilamoson,
  Kitört a ketrecből, erre nincsen mentség,
  Aki utoléri, lőjje le a medvét!

  Miféle származék? Biztos, hogy nem magyar.
  Hiszen a neve is másik nyelvet takar!
  Mancsától a kopó reszket megdermedve,
  A nagy Brehmben ott áll: der Medve.

  A vadőr lelkéről a nagy nyomás lemegy,
  Épségben hazament Leonyid Medvegyev.
  Reszket a pártelnök s a szag mindent elárul,
  A vécésnéni beszól: Előjöhet, Kovács úr!

  Ehhez képest 2009-ben már ezt énekelte.
  (A lemez címe Circus Maximus és szerintem, aki szereti a rockzenét, az utolsó pár év legjobb magyar lemeze.)

  Késő van már

  Késő van, már ne hívjuk az Istent,
  Késő van, már mi basztunk el mindent.
  Késő van, már nem látok kiutat.
  Késő van, már a közöny nem öntudat.

  Nekem ne mondja senki, te se magyarázd,
  elbújtunk magunkban, mint mindenki más.
  Semmim sem volt már, csak a tagadás,
  nem volt bölcsebb nálam se
  János, se Tamás.

  Késő van már, késő van már, késő van már!

  Késő van, már nem vezetlek téged.
  Késő van, már a szégyen eléget.
  Késő van, már kiürül a pohár.
  Késő van, már az én időm lejár.

  Azt hittük, hogy jobb lesz, ha nincs vér, fájdalom,
  a bocsánat győzzön, ne bűn, ne rágalom.
  Nem lett senki bűnös, mindenki áldozat,
  művirág a síron, szar a szőnyeg alatt.

  Késő van már, késő van már, késő van már!

  Senkiben sem bíztunk, én se benned,
  te sem tettél semmit, hát nekem se kellett.
  Kerestük, mutattuk, miben vagyunk mások,
  s nem, hogy miben egyek, barátok.

  Piac lett a város, a falu meg gyarmat,
  a szomszéd néni kérdi: – Még mit akarnak?
  Fesztivál az ország, mindenki jól mulat,
  körtáncot járnak a disznók és a nyulak.
  Késő van már!

 5. A “volt alpolgármester” úrnak mi panel prolik,szegény emberek csak köszönettel és hálával tartozunk. sokan példát vehetnének róla! Örökké pedig nem lehet azt az ítéletet felemlegetni. Nem ölt,nem gyilkolt,nem rabolt. Elévült! Ő EMBER maradt! Sokan vagyunk akik tisztelik és szeretik!Ha minden képviselő annyit dolgozna,és annyit áldozna mint Ő,akkor nem itt tartana a város!
  Oszt’jó napot!

 6. Kedves Narancs6024!

  A köszönetről és a háláról:
  Sokan felejtik el, hogy a politikusok, különösen a helyi politikusok, szívesen fényezik magukat azzal a körzetükben, hogy folyamatosan lobbiznak a saját körzetük érdekében a következő választás sikere érdekében.

  Ezzel van is meg nincs is semmi bajom. DE. Mi választók sose felejtsük el, hogy őket azért válasszuk, hogy intézzék a dolgokat a mi megbízásunkból, mindannyiunk érdekében a MI KÖZÖS PÉNZÜNKBŐL. Nem a saját pénzét ossza ki és intézi kedvére, hanem a MI PÉNZÜNKET. Ha úgy lobbizott és döntött, hogy Ön hálával gondol rá, akkor két dolog lehet.

  1. Ön rászoruló és akkor anélkül, hogy önnek hálásnak kellene lenni, az általunk megválasztott politikusoknak okosan és függetlenül is úgy kell dönteni, hogy a város 90 000 lakosából a lehetőségek arányában Ön segítségre szorul. Ekkor hálásnak kell lennie a városnak, azok lakóinak, akik szolidárisak és úgy döntöttek (választott képviselőiken keresztül), hogy kapjon támogatást.
  2. Ha viszont van egy olyan lakója is a városunknak, aki Önnél jobban megérdemli, akkor ez a politikus mindannyiunk pénzét arra használja, hogy szavazatokat vásárol. Ez szerintem nem szép.

  Ettől függetlenül, amennyiben fent nevezett volt alpolgármester úr a saját leadózott (nézzük meg a vagyonnyilatkozatát, futotta-e erre…?) pénzéből jótékonykodott emelem a kalapomat és meghajlok előtte.
  Ehhez viszont nem kell politikusnak, városi képviselőnek lennie, önzetlenül és titokban is segíthet.
  Vajon akkor is segítene? Volna miből? Vagy az ehhez szükséges források mégiscsak annak köszönhetők, hogy egyszer helyzetben volt?

  Az ítélettel kapcsolatosan.

  Azt gondolom, hogy ebben az országban, ahol Kaya Ibrahimok és hajléktalanok vásárolják fel a tönkrement, adótartozással hátramaradt cégeket, és ez egy össznépi sport, akkor nagyon-nagy vajnak kell lenni valakinek a fején, ha ítéletig jut el az ügy.
  És ezek után ha jól tudom, ítélettel a háta mögött jogi doktor lehetett. Igaz a Való Világban is van egy kétes hírű ügyvédnő…

  Amúgy nem akarok tovább személyeskedni, de igazi állatorvosi ló az eset. Mindenki, minden városban, minden pártban megtalálhatja ennek az esetnek a megfelelőjét a környezetében.

  Azt akartam az egésszel csak mondani, hogy ne ájuljunk el valamitől, aminek természetesnek kell(ene) lenni.

 7. Kedves Burgum!
  Renkivül “aljas” az Ön szófordulata. Elöször többes számban beszél, utánna már személyesekedik a volt alpolgármesterrel kapcsolatosan.
  1. Már az hamis csúsztatás, hogy a “MI” pénzünkből?
  2. Önnek pontosan tudnia kell (hamár hozzászólt), hogy a volt alpolgármester csak és kizárólag saját vagyonából ad segítséget a rászorúlóknak!
  3. Ebből kifolyólag tegye meg:”Megemelem a kalapomat a volt alpolgármester Úr elött!”
  4. Önzetlenül és titokban? Puskás Tivadar, Marton Zsolt, Szakály Gábor gusztustalan módon ad több esetben ajándékot időseknek, gyerekeknek csak és kizárólag KÖZPÉNZBŐL!!! Az Ön pénzéből!
  5. Kérem nézze meg a vagyonnyilatkozatát a volt alpolgármester úrnak. Ugyanis a cége, vagyona már a “helyzet” elött megvolt.
  6. Az ítélet… Volt egy huszonéves fiatalember, biztos hibázott amiért vállalta a felelőséget. MIndezek után doktori diplomát szerzett (nem lopott!!!) visszatért a közéletbe, segíti, támogatja az erre rászorúlókat. És ez Önnek nem tettszik?
  7. Szerintem Ön az álatorvosi ló esete. Önhöz hasonló emberek miatt tart itt ez az ország. A gyűlölet, bosszú szép emberi tulajdonság. Nem irigylem a családját, barátaít, ismerőseít. Az Isten mentsen meg ilyen és Önhöz hasonló emberektől.

  Azt akartam az egésszel mondani, hogy én pedig elájulok az Ön aljas csúsztatásain, rosszindulatán.

 8. Jajjj már cimborák!
  Pont a jó szombathelyi Rébusz bácsiék dumcsiznak, akik diákokat csaptak be? Ha jól tudom Czeglédyt jogerősen 8 hónapra elítélték, osztán mégiscsak maradt a Vazsban, most ha jól hallom a kis szende Nemény haverjával keveri a szafaládét, hogy eltakarítsák az útból a jó öreg Ipit bácsit. Hát igen az öreg már feleslegessé vált mostanra. Ja azért arra is kíváncsiak lennék, hogy a rébuszos Czeglédy mit kereshetett a héten a ködös fővárosi Jókai utcai székházban??? Kinél lehetett? Csak nem Ipi bácsi félretételéről beszéltek vkivel? Vagy más feladata volt?

 9. – az utcsó komment: vajon kinek áll érdekében éppen tisztújítás idején egy ilyen piti ügybe belekeverni az MSZP elnökét? vele kinek lehet baja, csak nem ennek a Czeglédynek? ha jól értesültünk a nyugat.hu éppen hozzáköthető…

  1. Kedves Rébusz!
   Ön a klasszikus értelemben vett provokatőr. A fene tudja kinek a megbizásából teszi mind ezt, de ez végül is teljesen mindegy. Úgy beszél a volt alpolgármesterről mint a legnagyobb ellenségéről. Mint olvasható, beépített emberei is vannak, akik még ebben a cudar hidegben is ott táboroznak Budapesten az MSZP székháza elött. Bár személyesen nem ismerem Czeglédy urat, de nagyon nagy ember lehet, főleg nagyon okos. Az érzékelhető az Ön mondataiban is, hogy Szombathelyen a politikai élet talán legmeghatározób egyénisége, nagyon félnek tőle a politikai ellenfelei, ha ilyen fórumokon probálják mocskolni. Akire ennyi energiát, időt, fáradságot áldoz valaki, akkor az az ember nagyon tudhat valamit. Mert egy “senki” ellen minek küzdeni! Ahogy önt olvasom, nagyon szeretne (pontosabban szeretnének) tőle megszabadulni, zavarja egyáltalán a létezése is. Ugy tetszik gyártani a “jelzőket” mintha megrendelésre készülne, norma idő alatt, kiemelt jutalomért. (cimbora, szende, szafaládé, Ipi bácsi, félretétel,izibe stb). Csak nem kiadták Önnek is, hogy “amortizálni” kellene valahogy dr.Czeglédy Csaba volt alpolgármestert?Ahogy én a jelenlegi magyar és a városi politikai helyzetet látom, bizony nagyon kell igyekezniük, mert nemsokára nagy bukta lesz és bizony könnyen elképzelhető, hogy Czeglédy úr vissza fog térni és akkor nagy söprés lesz a jobb oldalon Szombathelyen, pláne országosan. Arra vigyázzanak, hogy meg ne faggyanak a “figyelésben” a Jókai utcában. Nagy Tisztelettel várom a “hasonló szintű” hozzászólásaít, hogy tudjam mire megy ki a játék. Az én koromban egy élmény ilyen fajta elfoglaltság, nem unatkozok itthon, kicsit megdolgoztatom az agytekervényeimet, persze ami még maradt belöle.Üdvözlettel:Bélabácsi!

 10. Kedves Béla bácsi!

  Biztosan velem van a baj és rosszul fogalmazok, ezért értett félre, de ezt vállalom.
  1-3. A mi pénzünkön azt értettem, hogy vajon lobbizott-e olyan pénzt a saját körzetébe, aminek kárát látta más körzet? Költői kérdés, nem tudom. Általánosan beszéltem egy olyan jelenségről, amikor egy helyi választott képviselőnek valaki hálát rebeg. Ez olyan cáratyuskás-rákosis dolog, nem szabadna így viselkednünk. (És igen, az OV-nek kezet csókoló idős asszony ugyanolyan gusztustalan) A képviselő az képviselő, azért választjuk, hogy képviseljen. Nem rebegünk hálát a péknek sem hogy süt és a 7-es busz sofőrének sem, hogy vezet.
  Természetesen vállalom, hogy amennyiben a becsületesen megkeresett és leadózott jövedelméből adományozott a rászorulóknak, akkor Megemelem a kalapomat.
  De fenntartom, hogy ehhez nem kell semmilyen közéleti pozíciót betölteni.
  4. Ha ez így van, akkor ez ugyanolyan probléma és a nép megvetése sújtson rájuk! (Ezzel rajtam nem fog ki, írtam: nekem nincsen portám!)
  5. Örülök neki, gratulálok, hogy sikeres vállalkozó. Azért a „helyzet” után csak alakult egy kis rádiófrekvencia, a helyi lap, stb. Nem tudom, hogy jogilag lehet-e bizonyítani, valószínűleg nem, de mindenesetre ezt a városban tényként kezeli mindenki.
  6. Az ítélet tényként megvolt. Mint közszereplő, ezt be kell vállalnia, hogy akár félóránként a szemére hányják. Más kérdés, hogy fejletteb politikai kultúrával rendelkező országokban ennél sokkal kevesebb miatt lemondanak a képviselők miniszterek. És igen, a másik oldal is tele van ilyenekkel.

  7. Biztos, hogy állatorvosi ló vagyok, mert valamilyen szinten érdekel a közélet és néha, amikor azt látom, hogy elvakult emberek dícsérik a saját emberüket és vissza, akkor néha próbálom felnyitni a szemüket, hogy kicsit néha kapcsoljanak át az Echo TV-ről az ATV-re és vissza, ne egy vékony csövön keresztül lássák a világot. Az a baj, hogy valamelyik irányba elvakult emberek hangosabbak és elnyomják a józan paraszti ésszel gondolkodókat. Ezért fordulhat elő, hogy jogerős ítélettel alpolgármester lesz ebben az országban valaki, furcsa nyelvvizsgával polgármester, hogy csak a saját portánkat nézzem és ne említsem meg a nemzetet megtestesítő ember kisdoktoriját.
  Józan, értelmes, becsületes ember nem megy politikusnak, még a politikának a közelébe sem, mert feláll a szőr a hátán a közegtől.
  Ezért aztán mindig a tehetségtelenebbek, a törtetőbbek és a jellemtelenek kerülnek oda. (A csúcs Lézerjános egyébként számomra).
  Na ezért tartunk ott, ahol tartunk ebben az országban.

  Úgyhogy kedves Béla bácsi, nem kell aggódnia miattam, a családom és az ismerőseim miatt, olyan nyugodt lelkiismerettel megyek lefeküdni, hogy azt el sem tudja képzelni. Nem kell, hogy Isten mentse meg magát tőlem, soha életemben nem álltam bosszút senkin, inkább kerültem szar helyzetbe a naívságom miatt, minthogy ártottam volna.

  Emlékeztetőül az egészre, 2 dolgot írtam:

  1. Gyurcsányról azt mondani, hogy tisztességes, az enyhe túlzás
  2. Ne hálálkodjunk egy politikusnak sem

  De hogy Ön is jól aludjon:

  1. A FIDESZ-rőlazt mondani, hogy polgári értékeket képvisel, óriási hazugság
  2. OV-nek se csókoljunk kezet sosem, mert undorító. Főleg, hogy hagyta!

  Na jóéjt!

  1. Kedves Burgum!
   Bocsánat, hogy csak most tudok válaszolni, de én az Ön”időpontjában” már rég horkolok mint az állat. Lefekvés elött mindik iszok egy jó pohár vörösbort, aztán reggel nyolcig húzom a lóbőrt. Annyi mindent írt és olyan hosszan, hogy képtelen vagyok rá válaszolni. Őszintén megmondom, egy kicsit bele is zavarodtam a gondolatmenetébe. Bizonyos szófordulatokat a “saját” portájáról meg másról, bevallom nekem már ebben a korban ez követhetetlen. Természetesen én vagyok a hibás, ezért kérem bocsásson meg nekem. A francnak kellett megöregedni! Egyébként meg jól kibeszéltünk mindent, jó így irogatni, addig is megy az idő.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.