Nem jött be Orbán taktikája

Valószínűleg azt hitte, hogy ha kifejezi együttműködési szándékát, akkor békén hagyják. Tévedett.

Ha valaki látta Orbán egy évvel ezelőtti fellépését az Európai Parlamentben, és látta a mait is, szinte két különböző embert láthatott. Tavaly még egy energikus, önmagában bízó, és mindenkivel harcba szállni készülő politikus próbálta kiosztani a képviselőket, most egy beletörődő embert láthattunk.

A kettősség persze másban is megmutatkozott. Tavaly önmagát és kormányát Magyarországgal azonosította, most ezt már nem lépte meg. Inkább az előző kormányok felelősségét hangoztatta, mondván, mekkora szarban hagyták az országot, és hogy mekkora munkát kellett elvégeznie. És célzott arra, hogy a sok munka közben becsúszhattak hibák, amiket készek kijavítani, ha megmondják, melyek is azok.

De volt más kétarcúság is. A parlamenti ülésteremben minden feltétel nélküli kijelentéseket tett az Európai Bizottsággal való együttműködésre, ezt azzal indokolta, hogy Magyarország demokrácia, és a demokrácia értékeit fontosnak tartja. Előtte azonban a Bild Zeitungnak azt mondta, nem az érvek, hanem a hatalom előtt hajlik meg.

A parlamentben aztán rendesen kiosztották, az Európai Néppárt lagymatag támogatása kevés volt ennek kompenzálására. Sőt, némi obstrukció is felfedezhető volt, a semmitmondó hozzászólásokkal az időt akarták húzni.

Pedig Orbán valószínűleg azt hitte, éppúgy megússza, mint tavaly. Akkor néhány kisebb dogot módosítottak a médiatörvényen, és a kritika el is hallgatott. Most hiába fejezte ki együttműködési szándékát, és ígérte meg az eljárások alapját jelentő törvények módosítását. Ebben a helyzetben már kevés volt.

Persze, a vitának nem sok következménye lesz, szépen elbeszélgettek, elvitatkoztak. A lényeg ott lesz, amikor teljesíteni kell az Európai Bizottság felszólításait, erre egy hónapjuk van.

De a fentebb említett kettősség azt mutatja, egyáltalán nem változott meg Orbán magatartása. Másként beszél az európai politikusok között, hiszen szüksége van a támogatásukra, És másként üzenget haza, a választóknak. Kint együttműködést ajánl és megértést kér, itthonra szól az a mondata, hogy csak a hatalom és nem az érvek előtt hajlik meg.

Most már azt is el tudom képzelni, hogy a mártír szerepére pályázik. Mert, hogy ő meg akarta védeni Magyarországot, de a külföldi összeesküvők nem adják fel, és továbbra is az ország szuverenitását támadják.

Orbán taktikája kint nem jött be. Itthon egyébként még bejöhet.

18 hozzászólás “Nem jött be Orbán taktikája” bejegyzéshez

 1. A szocialisták részéről nem jött be. Erről ennyit.. Mocskos banda, saját hazáját hátbatámadja külföldön!!!!

  Úgy tűnik, a világ eldöntötte, hogy térdre kényszeríti a kis Magyarországot. Az Egyesült Államok – bár senki sem kérte rá – lassan új magyar alkotmányt írna, a demokráciáért folytatott harcban lemaradni semmiképp sem akaró Európai Uniónak pedig már az is szúrja a szemét, hogy a nemzeti bank vezetőinek az alkotmányra kell esküt tenniük.

 2. -egy: normális ember nem sz@arik oda ahonnan eszik a szocik meg egyfolytában ezt csinálják saját magunkat (Magyarországot) támadják kint

  -kettő: tavaszra úgyis elkezdenek majd foglalkozni az Olaszokkal a Spanyolokkal meg a Görögökkel akkor majd leszállnak rólunk

  -három: szerintem vegyük elő szépen sorba az összes EU-s ország alkotmányát és hasonló módon szedjük ízekre…biztos hogy egyikbe sem találnánk csontot???:)

  -négy: ha meg igazuk lesz és beüt a csőd és nem lesz pénz kajára, akkor majd megesszük ebédre a Nemzeti bank függetlenségét…attól majd jobb lesz nekünk???

 3. Kedves M.O.!
  A szocik hátbatámadták országot küldöldön? Vitya meg a megmentő? Édesapánk? Vezérünk? Ébredj már fel!!! Ez egy mitugrász senkiházi tolvaj törpecigány! Nagypofájú szarkeverő, akinek az orrára koppintottak, és szembesítették a tetteivel. Pofára ejtették. Nem kicsit, nagyon. És még ezek után is neki áll feljebb? Na nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát.!!!

 4. Ez egy szoci blog?
  Taktika ami nem jött be?
  Orbán felszólalt, elmondta a mai helyzetet és megköszönte.
  Ennyi.
  Aztán jöttek a nagypofájú emberek akik kiabáltak, vádoltak és jöttek a magyar szocik akik saját népüket húzták le.
  Ennyi történt.
  Blinky figyu, te jártál iskolába? Legalább a 8 általános megvan?

  1. Kedves Géza Ilona!

   A politika taktikai és – jó esetben – stratégiai lépések sorozata. Ahogyan Max Weber megfogalmazta: A politika a hatalom megszerzése vagy megtartása érdekében végzett érdekvezérelt cselekvés.

   Minden politikus taktikázik, ennek a blognak éppen az a célja, hogy megkísérelje a nyilvánosságnak szánt cselekedetek és kommunikáció mögött álló szándékok, tervek megvilágítását.

   Mint történt ebben az esetben is. Orbán azért ment el Strasbourgba, hogy megpróbálja elsimítani a nézeteltéréseket, de mindezt felhasználta arra is, hogy üzenjen haza, és megpróbáljon újabb támogatókat szerezni az EU-szkeptikusok és az EU-t ellenzők között.

   A politikai taktika nem ördögtől való, de a gondolkodó embernek érdemes ebbe jobban belemerülni. A felszínen csak annyi van, amennyit a politikusok szeretnének magukból megmutatni. Annak azonban mindig és mindenkinél van valami célja.

 5. Én nem tudom, hogy ez a blog szoci-e? Egyet viszont tudok, ez az ember félelmetes és legfőképp rendkivül cinikus. Minden második szava, hogy “A MAGYAROK”, “MI MAGYAROK”, “A MAGYAR EMBEREK”, mitha nemtudom milyen különleges nép lennénk a többihez képest. Minden felszólaló külön kiemelte, hogy Orbán úr, nekünk Önnel, az Ön politikájával, tetteivel van problémánk, nem a magyar néppel, emberekkel. Ehhez képest Orbán végig többesszámban beszélt. Azt probálta elhitetni mindenkivel, hogy minden magyar ember azonosul vele. Talán annyi jogom még lehet, kikérem magamnak, hogy az én nevemben beszéljen, azt a látszatot keltve, mintha én is egyetértenék vele. Még véletlenül sem azt mondta, hogy az ország polgárainak bizonyos része, a Fidesz, jobb oldali szavazok. Nem! Hanem mindenki nevében beszélt. Komolyan félelmetes volt hallgatni, hogy mi magyarok mindig szabadságharcosok voltunk, vagyunk és leszünk is a jövőben. Könyörgöm, ki ellen kell nekem harcolnom? Most ki az ellenség? A hölgy elöttem írja, hogy felszólalt, elmondta a mai helyzetet és kész. Tisztelettel kérem, nem erről van már szó. Elzavarta az IMF-et? Igen! Most kuncsorog, megalázkodik a pénzért? Igen! Mit mondott? Kész vagyok mindenről tárgyalni, ha kell visszavonjuk a kritizált törvényeket, én egy konstruktív, párpeszédre hajlamos ember vagyok. Mielőtt elment mit nyilatkozott? A kritikák megalapozatlanok, aljas támadás az ország ellen, de az erő előtt meg kell hajolni. Micsoda kétszinű beszéd ez? Csodálkozunk azon, hogy 450 forint a benzin, a forint egekben, az ország megitélése mélypontot? Ez az ember kicsinálja ezt az országot. Hogy hol a vég? Azt nem tudom. Azt viszont, mint egyszerű nyugdíjas látom, hogy óriási árat fizetünk ennek az embernek a tetteiért. Arra kértem a gyermekeimet, hogy meneküljenek ebből az országból, mentésk meg önmagukat, az unokáimat. Ők szorgalmas dolgos, becsületes, tisztességes polgárok, de számukra is teljesen érthetetlen ami körülöttük folyik és ezért lelki válságban vannak. Kilátástalannak látják a jövőjüket.

  Nekem meg már úgyis mindegy.

 6. Barátaim ! Ti mást vártatok tőle? Én nem,biztos voltam abban,hogy megint hazudni fog!Számomra nem volt meglepő, hogy egyesek védték,akik ezt tették,azok mind az EP néppárti frakció tagjai,és ugye a fideSS közéjük tartozik.
  Mindenesetre nekem az tetszett,hogy Leonard Viktorként emlegették,aki pedig egy román politikus,és korábban az Európai Bizottság tagja volt.

 7. Ezt a taktikát senki nem kényszerítette kívülről Magyarországra. Ezt az Orbán kormány saját magának köszönheti! Igen, lett volna más választása az Orbán kormánynak, nem csak ilyen módon lehet rendet rakni az országban. Rosszindulatúan azt is mondhatnám ,hogy a kormánnyal azt etetik most meg,amit főztek maguknak! Ha Orbán Viktorék ezt meg is érdemlik, az ország egészen biztosan nem.Számomra a legérdekesebb az volt,ahogy Szájer mentette a feleségét,és ahogy Szíjjártó mosolygott. Egyszóval az én számomra semmi új nem volt,hazudott megint. Igaz egy kicsit engedékeny lett,de ez sem igaz,csak látszat!Azt mondta gyorsan és egyszerűen módosítható az Európai Bizottság által kifogásolt három törvény.Ezzel a mondatával az a bajom,hogy Viktor ezt el is hiszi.Mindenesetre én Daniel Cohn-Bendit, az Európai Zöldek társelnökének hozzászólalást legalább 10 x lejátszanám Orbánnak + a kormányának,és a fülkeforradalmároknak is!.

 8. Pedig bejött. Nem igazán értem, h maga milyen hírekre, eseményekre alapozza megállapításait, elég csak megnézni a függetlennek mondható privatbankar.hu hírt. “Visszájára sülhet el Magyarország megalázása”. Orbán az időhúzásra játszott és egyre inkább úgy tűnik, bejön neki. Az 1 hete történt tömeges leminősítések azt mutatják (pl. Ausztria), hogy szó sincs arról, hogy az országot a rossz eredményei miatt nyomták a leminősítők, itt egy nagy fiskális harcban kinézték maguknak egy a nagyhatalmi érdekek között viszonylag kiszolgáltatott országok. Amit az EU parlamentben műveltek baloldali és liberális képviselők, az meg egyenesen szánni való volt. Több gazdasági összefüggés vizsgálatával és kevesebb Orbán gyűlölettel érdekesebb blogot vezethetne.

 9. “viszonylag kiszolgáltatott országot” Itt Magyarországra gondoltam, de pár hónap és a semmitevő görögök és portugálok maguk rogyasztják meg az egész európai álmot. Attól, h kiragad egy pillanatot egy gazdasági folyamatból, még nem biztos, h meggyőzően alá tudja támasztani ezt a véleményét pl. fél év múlva.

  ifjabb Zentai

  1. Kedves Vasi Hazafi!
   Bejött Orbán időhúzása? Azt nemtudom, azt viszont tudom, hogy az ország belerogyott ebbe. Orbán a szabadságharcos forradalmának az árát mi isszuk meg már most. Ön tankol? Ön látja mennyi az euró és a frank? Szinte duplájára nőttek a lakáshitelek tartozásai. Ha nem segíteném a gyerekeimet már éhen halltak volna az unokáimmal együtt. Orbán ijedtében meghátrált, de szerintem ez már késő. Persze ha Önnek ez az elmúlt másfél év szerethető volt, akkor bocsánatot kérek. Biztos én élek “rossz helyen”.

   1. Kedves belabacsi65!

    Én nem Önnek írtam gondolataimat, hanem az itteni blog írójának. Arra utaltam, ha valóban tényeken alapuló következtetéseket írna, és nem a saját szájíze szerint közölné gondolatait, hitelesebb lenne. Én értem, amit írt, de amit én írtam, nem lehet ezzel agyonütni. Egy magyar miniszterelnök igenis a végsőkig képviselje Magyarországot, nem hinném, h az IMF hitel csökkentené az euro és a benzin árát. Térdre akarták kényszeríteni az országot , h újabb hitelrabszolgaságba vessenek minket és az Ön unokáit. Kíváncsi vagyok, nemtudomka miről fog írni a mai százezres tüntetéssel kapcsolatban. Hogy Orbán sátánként megdelejezte az embereket? Nagy pofont kapott ma az összes balos sajtómocskolódó. Várjuk ki ennek a végét én ennyit írtam, egy folyamat elején, közepén vagyunk.

 10. Az a baj, hogy az ilyen bélabácsi nevű egysejtű tetvek úgy hiszik, hogy
  Orbán hibájából van az országunk a béka segge alatti helyzetben, pedig a
  mostani kormány a gyurcsány bandától örökölt minden rosszat ! Ők adósították
  el Magyarországot, aki ezt nem képes felfogni, az egy nagy marha !!!!

 11. Kedves Józsibácsi!
  Önhöz most egy tetű marha szól. Igyekszem megbarátkozni a gondolataival. Valóban eszembe jutott, hogy másfél évvel ezelött volt 430 forint már a benzin , 250 forint a frank és 320 az euró. Továbbá a Gyurcsány feleségét nevezték ki főbírónak. A 3 ezer milliárd magánnyudijat ő vette és tüntette el egy év alatt. Ő vezette be a felsőoktatásban a tandíjat. Ő zavarta el az IMF-et és utánna Ő kucsorgott, hogy adjanak pénzt. Gyurcsány adott a felcsúti utánpótlásra 3 milliárdot, szegény gyerekek focizzanak. Gyurcsány nem épített autópályákat, hanem stadionokat. Gyurcsány tiltotta meg Magyarországon a sztrájk jogot, csak birósági engedéllyel lehet sztrájkolni.

  Önnek most sikerült visszaállítani az emlékezetemet és valóban az elmúlt másfél év alatt Orbán Viktor csak jót tett ennek az országnak. Láthatóan az emberek boldogok, jól élnek. A felmérések szerint az emberek 80 százaléka úgy látja jó felé vezeti az országot Orbán úr.
  A külföldi sajtó pedig zsarnoknak, diktátornak titulálja Gyurcsányt. Orbánt pedig egy igazi demokratának, aki felszabaditotta az országot Gyurcsány diktatúrája alol, és egyesítette a Gyurcsány által kettészakított országot. Aki ezt nem képes felfogni az egy nagy ….a!

  1. Kedves 9876!
   Én eddig azt hittem Én vagyok. Hogy idétlen? Lehetséges. Karakter? Az ember ebben a korban változzon meg? Csak kérdezem: Probálkozzak vele? Bujkálás? Ki és mi elöl? Félnem kellene? De hisz demokrácia van. Vagy mégsem? Tényleg ismét félnem kellene mint az életem nagyobbik részében? Budapesten az egyetemen egyetlen professzor sem meri vállalni elnökünk doktorijának kivizsgálását. A rektor nem tud vizsgálóbizottságot felállítani, hiába igérte. Csak nem félnek ők is? Pedig nálam sokkal okosabb emberek. Ők is idétlen karakter mögött bujkálnak?

 12. Nem kell bántani Béla bácsit.Egy korosztály,egy más mentalitás,ök már csak ilyenek maradnak.Nem szabad öreg fát átültetni.Meg kell becsülni öket mert nem volt könnyü életük.
  DE!Azt azért el lehetne várni,hogy a következö generácionak ne nehezitsék meg a dolgát,ne erösitsék azt a politikai eröt,amely minden rebbenésével a nyugati kiszolgáltatottságot,Hazánk kiárusitását,kényszerközösségbe tagoltságát erösiti.
  Egész történelmünk másbol sem áll,mint egy szük vazallus réteg árulásábol,és egy kétségbeesetten küzdö réteg harcábol a mindenkori külföldi megszállok,joakarók,”reálpolitikusok” ellen.
  Most azonban ez egy földgömbnyi méretet ölt,mert a világban elöször a mi,közös Magyarországunk állt ellen a világ liberális értékrendének,ezért a sátáni orkán.
  Joggal fél, a globalista pénzbirodalom,és médiacsicskái,hogy a példa ragados,a többi népek-kormányok is rájönnek hogy nem saját urai,hanem kibicei életüknek egy világnyi ,senki által nem választott,igy antidemokratikus pénzbirodalom markában.
  Az a becstelen belpesti elit,mely e pusztito világerö helyi fiokja,most magát baloldalnak nevezett,jellemhibás,hajbókolni mindig kész pártot és csatolt részeit kivánja ismét felfuttatni,hogy folytathassa a szemkilövetö által be nem fejezett rombolást.
  Pont az a generácio hajlamos bevenni ezen körök szövegét,amely elödei uralma alatt szocializálodott,kénytelen volt elfogadni az akkor öröknek hitt rendet a ruszki tankok árnyékában.
  Ez az ö szivük joga,de ne akarják a jövö Magyarországának tagjait visszafogni,netán gátolni, hogy szavakkal,tettekkel ellenálljanak a globalisták és lerakataik gátlástalanságaának .
  Szavakkal,tettekkel,késöbb,ha kell mással.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.