Új üstökös a politikában

Nem tudom, milyen politikai karrier vár a 16 éves Sándorra. De ha felfigyelnek rá a politikai sztárcsinálók, akár még állami cég vezére is lehet. Volt erre már példa.

Ő az a fiatal focista, aki néhány napja fejbe rúgta egy meccsen Bajnai Gordon ex-miniszterelnököt, akire aztán többórás műtét várt, most meg jó hosszú rehabilitációra számíthat. Persze, Sándort nem gyanúsítom semmivel, a győzni akarás és a játék heve máskor is okozhat, és minden bizonnyal okoz is ilyen baleseteket.

De ha megnézzük az esetről szóló cikkek utáni kommenteket, feltűnik, hogy többségük örül Bajnai balesetének és legszívesebben pajzsra emelné a fiatal focistát. És ha más nem, már ez is feltűnhet a politikai tanácsadóknak.

Hiszen volt már példa hasonlóra. Loppert Dániel 19 éves volt, amikor – nagy bátorságot és kreativitást tanúsítva – egymás után háromszor is lehazaárulózta Medgyessy Péter akkori kormányfőt. És ezzel elindította saját felemelkedésének lavináját, hogy bemutassunk egy kis képzavart is.

Azonnal az akkori ellenzék hőse lett, szimpátiát kifejező tüntetéseseket tartottak, 2005-ben már a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke lett, Rogán Antal személyi titkára, aztán tanácsadó a fővárosi közgyűlésben. (Az más kérdés, hogy milyen tanácsokat is adhatott.)

A tavalyi kormányváltás után aztán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetője lett. Hát igen, ilyen kommunikációs tehetséget kár is lenne parlagon hagyni.

Szóval, a 16 éves, Bajnait fejberúgó Sándornak is kiválóak a lehetőségei, nyitva áll előtte az út. Csak vigyáznia kell, nehogy egyszer Orbán csapatával szemben lépjen pályára. Mert akkor adott az esély, hogy pillanatok alatt a gyűlölt oldalra kerülhet. És ha onnan vissza akar térni, egy orrcsontnál kényesebb testrészt kell célba vennie.